Home / Servicii / Transfer serigrafic
Serigrafie
Transfer serigrafic
Tampografie
Broderie
Gravura laser
Tipar offset
Print digital
Print UV
Print de mari dimensiuni
Sublimare
Etichete volumetrice
Timbru sec si folii
Transfer serigrafic

Cu această tehnică, a transferului serigrafic, imaginea este imprimată folosind transferul printr-o sită serigrafică pe un material de bază, în special de hârtie siliconică. După ce toate culorile sunt imprimate pe suportul de hârtie siliconică, un strat de adeziv este aplicat, în aceeaşi formă ca şi grafica. Datorită acestui adeziv, transferul are aderenţă pe obiectele de personalizat. Aplicarea se face prin intermediul unei prese termice. Odată ce transferul este răcit, hârtia este îndepărtată, iar logo-ul va rămâne pe obiect. Ca şi serigrafia clasică, imaginile pot fi aplicate pe hârtie, materiale plastice, textile şi metale. 

 Diferenţa dintre serigrafie şi transfer de serigrafie este că, prin transfer, pot fi realizate imagini mai luminoase, mai clare, cu texte mici şi detalii fine.

Avantaje

Cu toate că atât serigrafia, cât şi transferul de serigrafie folosesc aceleaşi cerneluri şi aceleaşi site serigrafice, utilizarea transferurilor de serigrafie are mai multe a avantaje: permite controlul calităţii imprimeului înainte de aplicarea pe produsul final, eventualele erori putându-se remedia fără deteriorarea produsului. Alte avantaje: transferurile pot fi realizate în momentul aprobării graficii, fără a fi necesar să fie venit şi obiectul de imprimat, calitatea este mai ridicată ca în cazul serigrafiei clasice, materialele pot fi şi uşor texturate, produsul final fiind impecabil.

În cazul comenzilor repetitive, costurile pot fi scăzute destul de mult dacă se produc transferuri pentru toată cantitatea, chiar dacă  produsele vin în tranşe mici.

Ce materiale se pot imprima?

 Orice suprafaţă plană, articole textile precum tricouri, jachete, şepci, sacoşe, saci etc. fără cusături, indiferent de tipul materialului folosit (poliester, nailon, bumbac), diverse materiale ca hârtie şi carton, materiale plastice, suprafeţe textile, ceramice, metalice sau lemn, piele, pâslă.

Ce obiecte pot fi personalizate?

 Atât timp cât suprafaţa de imprimat este plată şi rezistă la presiune şi temperatură ridicată, aceste articole pot fi imprimate: tricouri, jachete, şepci, genţi, sacoşe textile, umbrele, articole din plastic, hârtie şi carton, articole ceramice, suprafeţe metalice, lemn, piele, pâslă.

Limitări tehnologice

 Preţurile de imprimare sunt ceva mai mari decât în cazul serigrafiei (din cauza aplicării unor paşi suplimentari: hârtia de transfer, stratul suplimentar de adeziv, presarea termică a materialelor pentru imprimare). În general, timpul de producţie este mai lung decât în serigrafia clasică. Necesită suprafeţe plate, trebuie evitate zonele cu închidere - fermoare, nasturi, capse etc., suprafeţele trebuie să fie rezistente la căldură, nu este rentabil pentru cantităţi foarte mici sau unicat.

Ce trebuie avut în vedere

 Anumite materiale nu pot fi imprimate cu un transfer de serigrafie (PVC, de exemplu, se va topi atunci când se aplică). În cazul pâslei, a fetrului şi a etilen vinil acetat-ului (EVA) forma plăcilor presei de transfer poate fi vizibilă  în material după aplicare.

Cantităţi recomandate (cantitatea minimă de comandă)

 În principiu, merită folosit acest procedeu pentru cantităţi cât mai mari (peste 25 de bucăţi). Cu cât cantitatea este mai mare, cu atât costul iniţial de producere a sitelor de serigrafie se va împărţi la un număr mai mare de obiecte realizate.

Timpul minim necesar de execuţie

 Pentru inscripţionarea prin transfer de serigrafie, timpul mediu de realizare a personalizării este de 24-48 de ore de la primirea bunului de tipar.

Alternative

Serigrafie

Transfer termic digital

DTG

Print UV

Sublimare

 

Consultanta
Consultanta
GRATUITA
Transport
Transport
ASIGURAT
Livrare
Livrare
URGENTA
Calitate
Calitate
GARANTATA