Home / Servicii / Tampografie
Serigrafie
Transfer serigrafic
Tampografie
Broderie
Gravura laser
Tipar offset
Print digital
Print UV
Print de mari dimensiuni
Sublimare
Etichete volumetrice
Timbru sec si folii
Tampografie

Tampografia este procedeul folosit pentru a imprima desene detaliate sau imagini pe diferite obiecte cu forme neregulate, cilindrice sau plane. Este metoda utilizată pentru imprimarea pe pixuri, obiecte de birou, brichete, brelocuri, raclete, jucării sau alte articole din plastic, metal, sticlă, piele, lemn, carton, hârtie etc. Metoda de inscripţionare este următoarea: cerneala este transferată de la clişeu la obiect utilizând un tampon din silicon.

Diversitatea aplicaţiilor tampografiei, face ca această tehnică să fie cea mai convenabilă, fiind ieftină şi versatilă.

Tampografia este rapidă şi cu o tehnologie foarte precisă, care permite imprimarea de logo-uri, cu un număr mare de culori (policromie sau culori PANTONE) pe majoritatea  suprafeţelor.

Anumite elemente au nevoie de pre-tratament sau post-tratament. Pentru o bună aderenţă a cernelii, elementele metalice şi ceramice trebuie să fie uscate în cuptoare. Timpul de uscare poate fi de până la 24-48 de ore.  

 

Avantaje

Toate tipurile de materiale şi toate formele pot fi imprimate. Viteza de imprimare este foarte mare, iar costul este foarte mic. Se pot reproduce detalii foarte fine la dimensiuni foarte mici. Este posibilă imprimarea în şase culori speciale sau policromie.

Ce materiale se pot imprima?

 Metoda de imprimare este extrem de versatilă. Practic, orice obiect din plastic, poli-propilenă, polietilenă, polistiren, PVC, metal, sticlă, ceramică, carton, lemn poate fi inscripţionat prin tampografie.

Ce obiecte pot fi personalizate?

 Aproape orice fel de formă/element poate fi imprimată prin tampografie. Acesta este motivul pentru care aceasta este tehnica de imprimare cea mai folosită. Stilouri, ceasuri de birou, suporturi pentru cărţi de vizită, stick-uri USB, căni ceramice, clipuri memo, brelocuri, pixuri, obiecte de birou, brichete, raclete, jucării... toate se pot imprima prin tampografie. Rotund sau plat, imprimarea este posibilă, dar cu toate acestea, materialul obiectului de personalizat sau dimensiunea mică de imprimare poate fi motivul pentru a schimba tehnica de imprimare.

Limitări tehnologice

 Dimensiunea de imprimare limitată (în special pe elemente rotunjite) sau dimensiunea obiectului de personalizat. Transfer redus de cerneală ce duce la culori fără putere de acoperire - în special pe obiectele de culoare mai închisă; din acest motiv poate dura mai mult pentru o imprimare cu acoperire bună. Timp de uscare mai mare pe metal, sticlă, ceramică.

Ce trebuie avut în vedere

 Unele materiale sunt mai greu de imprimat decât altele şi ar putea avea nevoie de testare, precum şi de pre-tratament (o flacără sau un tratament corona), aditivi speciali pentru cerneală (lianţi, diluanţi, reductoare) sau timpul de uscare mai mare (obiecte din metal, sticlă, ceramică), eventual în cuptor. Anumite obiecte de forme neregulate au nevoie de un şablon/matriţă pentru imprimare; fabricarea acesteia poate duce la creşterea costului şi la mărirea timpului de personalizare.

Cantităţi recomandate (cantitatea minimă de comandă)

 În principiu, merită folosit acest procedeu pentru cantităţi cât mai mari (peste 50 de bucăţi). Cu cât cantitatea este mai mare, cu atât costul iniţial de producere a clişeelor tampografice se va împărţi la un număr mai mare de obiecte realizate.

Timpul minim necesar de execuţie

 Pentru inscripţionarea prin tampografie, timpul de realizare a personalizării este cuprins între câteva ore (pentru obiectele din plastic), până la 24-48 de ore (pentru obiectele din metal, sticlă, ceramică) de la primirea bunului de tipar.

Alternative

Print UV

Sublimare

 

Consultanta
Consultanta
GRATUITA
Transport
Transport
ASIGURAT
Livrare
Livrare
URGENTA
Calitate
Calitate
GARANTATA