Home / Servicii / Print UV
Serigrafie
Transfer serigrafic
Tampografie
Broderie
Gravura laser
Tipar offset
Print digital
Print UV
Print de mari dimensiuni
Sublimare
Etichete volumetrice
Timbru sec si folii
Print UV

Tehnologia LED UV are capacitatea de imprimare digitală direct pe suprafaţa produsului promoţional. Datorită tehnologiei speciale, imprimările sunt fixate fără nici un fel de tratament termic, motiv pentru care rezultatele sunt instantanee, la o calitate foto. 

Imprimanta digitală specială UV printează direct pe produsul promoţional. Capetele de imprimare se deplasează deasupra produsului şi imprimă imaginea. În acelaşi timp, o lampă UV usucă cerneala şi o fixează pe material. Aceasta poate imprima în modul de culoare CMYK,  poate imprima cu cerneala albă ca substrat, dar şi cu lac pentru o finisare de lux. Capetele de imprimantă pot fi ajustate în înălţime, astfel încât se pot personaliza elemente ce au o grosime de până la 150 mm. De asemenea, datorită suportului special rotativ se pot imprima obiecte cilindrice, ca sticle, pahare, bidoane.

 

Avantaje

 Printarea foarte rapidă, indiferent dacă fişierul este vectorial sau bitmap, calitatea foto a imprimării, posibilitatea imprimării cu cerneală albă sau cu lac dintr-o singură trecere, dimensiune de imprimare mai mare decât în cazul tampografiei. Se pot imprima mai multe produse în acelaşi timp. 

Obiectele promoţionale nu trebuie să reziste la temperaturi ridicate pentru fixarea cernelii.

Ce materiale se pot imprima?

 Această tehnologie poate fi folosită pe articole din metal, lemn, acril, plastic, sticlă, piele naturală şi artificială (poliuretan - PU), hârtie şi carton.

Ce obiecte pot fi personalizate?

 Obiecte plate sau cilindrice, cu o grosime de până la 150 mm se pot personaliza cu printul digital UV. Exemple de obiecte ce se pot personaliza: pixuri, USB-uri, powerbank-uri, ceasuri, diverse cutii sau ambalaje, brelocuri, huse rigide pentru telefon,  agende, mape, brichete, creioane, tablouri din acril sau din lemn etc.

Limitări tehnologice

 Anumite produse ce nu sunt plate (de exemplu cele vălurite) nu se pot imprima pe toată suprafaţa, ci doar acolo unde distanţa între capul de imprimare şi obiect rămâne constantă. Nu se pot printa culori PANTONE, ci numai culori CMYK + alb. Anumite materiale trebuie testate pentru a fi siguri că cerneala are aderenţă şi nu se cojeşte în cazul flexării obiectului (de exemplu articolele din piele). Timpul de producţie şi costurile per bucată rămân constante indiferent de tiraj, depinzând de suprafaţa acoperită, de existenţa unor şabloane ce trebuie fabricate, de necesitatea unui pre-tratament pentru tipul de material din care este fabricat produsul.

Ce trebuie avut în vedere

 Anumite produse ce nu sunt plate necesită un şablon în care trebuie să fie aşezate, materialul din care sunt produse necesită testare înainte de imprimare, uneori fiind nevoie de pre-tratament cu primer, ceea ce creşte costul de imprimare. Toate produsele sunt imprimate în policromie, la cerere cu strat de alb sau lac.

Cantităţi recomandate (cantitatea minimă de comandă)

 Cantitatea minimă ce se poate executa este de un exemplar, putându-se realiza serii cu grafică variabilă, neexistând un cost suplimentar pentru aceasta. De asemenea, se pot produce şi obiecte cu ordin de mărime de nivelul miilor.

Timpul minim necesar de execuţie

 Marele avantaj al acestei tehnologii este viteza de imprimare a unui produs, indiferent cât de complexă este grafica ce se doreşte. Este posibilă imprimarea în condiţii expres, în câteva minute produsul personalizat fiind gata.

Alternative

Serigrafie

Transfer serigrafic

Tampografie

Sublimare

 

Consultanta
Consultanta
GRATUITA
Transport
Transport
ASIGURAT
Livrare
Livrare
URGENTA
Calitate
Calitate
GARANTATA