Home / Servicii / Serigrafie
Serigrafie
Transfer serigrafic
Tampografie
Broderie
Gravura laser
Tipar offset
Print digital
Print UV
Print de mari dimensiuni
Sublimare
Etichete volumetrice
Timbru sec si folii
Serigrafie

Serigrafia este utilizată pentru imprimarea de imagini sau modele grafice pe diferite articole textile ca tricouri, jachete, şepci etc., dar şi diver-se materiale ca hârtie şi carton, materiale plas-tice, suprafeţe textile, ceramice, metalice sau lemn. Indiferent de suprafaţa de personalizat, procesul este acelaşi. Ceea ce face diferenţa este tipul de cerneală folosit. Prima regulă a imprimării prin serigrafie este faptul că suprafaţa de bază trebuie să fie plană.

Procesul este simplu şi constă în aplicarea pe materialul de bază a unui strat de cerneală printr-o sită. Imprimarea se poate face într-una sau mai multe culori manual, automat sau semiautomat. Se pot realiza imagini în policromie numai pe materiale albe care implică realizarea de combinaţii de culori prin amestecarea optică a CMYK (culori de bază) sau prin aplicarea unui strat suplimentar de bază, de culoare albă pentru materialele închise la culoare.

 

Avantaje

Pot fi personalizate obiecte de mari dimensiuni; rezoluţie bună; aderă bine la suprafaţa de personalizat indiferent dacă este textil, plastic, lemn, metal sau ceramică; pot fi realizate modele complexe.

Ce materiale se pot imprima?

Orice suprafaţă plană, articole textile ca tricouri, jachete, şepci etc. fără cusături, di-verse materiale ca hârtie şi carton, materiale plastice, suprafeţe textile, ceramice, metalice sau lemn.

Ce obiecte pot fi personalizate?

Tricouri, jachete, şepci, genţi, sacoşe textile, umbrele, articole din plastic, hârtie şi car-ton, articole ceramice, suprafeţe metalice.

Limitări tehnologice

Necesită suprafeţe plate, trebuie evitate zonele cu închidere - fermoare, nasturi, capse etc., suprafeţele trebuie să fie rezistente la căldură, nu se poate utiliza pe ţesături dublu-strat, nu este rentabil pentru cantităţi foarte mici sau unicat.

Ce trebuie avut în vedere

Grafica foarte detaliată nu se poate reproduce pe suprafeţele rugoase, cu texturi. Pentru acestea se utilizează transferul de serigrafie. De asemenea, orice suprafaţă care nu este perfect plată nu poate fi inscripţionată prin serigrafie.

Cantităţi recomandate (cantitatea minimă de comandă)

În principiu, merită folosit acest procedeu pentru cantităţi cât mai mari (peste 25 de bucăţi). Cu cât cantitatea este mai mare, cu atât costul iniţial de producător al sitelor de serigrafie se va împărţi la un număr mai mare de obiecte realizate.

Timpul minim necesar de execuţie

Pentru inscripţionarea prin serigrafie, timpul mediu de realizare a personalizării este de 24-48 de ore de la primirea bunului de tipar.

Alternative

Transfer serigrafic

Transfer termic digital

DTG

Print UV

 

Consultanta
Consultanta
GRATUITA
Transport
Transport
ASIGURAT
Livrare
Livrare
URGENTA
Calitate
Calitate
GARANTATA