Home / Servicii / Broderie
Serigrafie
Transfer serigrafic
Tampografie
Broderie
Gravura laser
Tipar offset
Print digital
Print UV
Print de mari dimensiuni
Sublimare
Etichete volumetrice
Timbru sec si folii
Broderie

Broderia este un tip de cusătură în relief realizată pe suport textil, în diverse culori, cu scopul de a decora articolele textile. Fiind considerată una dintre metodele clasice de personalizare, serviciul de broderie de astăzi prezintă avantajul computerizării (broderie computerizată), pe baza programului de calculator realizându-se personalizări extraordinar de complexe şi cu dimensiuni variate, astfel creându-se materiale promoţionale de clasă. Broderia computerizată este un procedeu  prin care elementele grafice (text, logo, imagini) sunt prelucrate electronic de un software conectat la maşinile de brodat. În funcţie de material şi de numărul de împunsături pe suprafaţă, broderia poate avea o rezoluţie diferită.

Culorile vibrante ale aţei folosite, firul mătăsos şi rezistenţa acestuia la clor, fac broderia ideală pentru uniforme, îmbrăcăminte de siguranţă şi cămăşi de lux.

Există tehnici speciale pentru broderie:

gofrată - broderie în relief, utilizată pentru a crea monograme, se aplică în special pe prosoape, pături şi jachete de lână;

puff 3D - broderie puff 3D foloseşte o spumă specială sub cusături pentru a obţine un efect tridimensional. Logo-ul pentru broderia puff 3D trebuie să aibă colţuri rotunjite, astfel încât firele să poată acoperi complet spuma;

ecusoane - acestea pot fi tăiate sau lipite pe materialul ales. 

 

Avantaje

 Se alege broderia  atunci când se doreşte să se creeze atât un real impact vizual, cât şi să se afişeze o înaltă calitate în ceea priveşte personalizarea, de lux. Această tehnică scoate în evidenţă eleganţa logo-ului. Broderia este considerată ca fiind una dintre cele mai robuste tipuri de personalizare, fie că e vorba de produse textile, fie alt material promoţional, precum genţi, tricouri, camasi, hanorace, fuste, sacouri, rochii, pulovere etc.

Ce materiale se pot imprima?

 Se poate personaliza orice suprafaţă textilă, indiferent din ce ar fi produsă (în cazurile în care suprafaţa este foarte subţire, se va aplica o întăritură, în aşa fel încât atunci când se brodează, materialul să nu se sfâşie), piele sau imitaţie de piele.

Ce obiecte pot fi personalizate?

 Broderia poate fi făcută pe suprafeţe netede textile (cămăşi, tricouri, jachete, geci, umbrele), din piele sau imitaţie de piele (genţi, portofele) sau suprafeţe curbe, cum ar fi pălării, şepci, rucsacuri, saci etc.

Limitări tehnologice

 Dimensiunea minimă a literei brodate este de minimum 5 mm înălţime; grosimea liniei trebuie să fie de cel puţin 1 mm; gradienţii nu sunt posibili.

Ce trebuie avut în vedere

 Dimensiunea maximă a broderiei este dată de dimensiunea gherghefului. De asemenea, trebuie să se ţină cont că nu pot fi reproduse toate culorile PANTONE ce se regăsesc în logo dacă nu există un corespondent între acestea şi culoarea firului de mătase cu care se brodează, de aceea trebuie verificat înaintea începerii procesului de brodare.

Cantităţi recomandate (cantitatea minimă de comandă)

 Broderia se poate executa atât pentru elemente unicat sau în serie mică, cât şi pentru comenzi de câteva sute de exemplare.

Timpul minim necesar de execuţie

 Întrucât este nevoie de pregătire computerizată pentru broderie, iar viteza de execuţie este relativ mică (faţă de celelalte modalităţi de personalizare), timpul minim de execuţie este între 3 şi 5 zile.

Alternative

Transfer serigrafic

Transfer termic digital

DTG

Print UV

Sublimare

 

Consultanta
Consultanta
GRATUITA
Transport
Transport
ASIGURAT
Livrare
Livrare
URGENTA
Calitate
Calitate
GARANTATA