Home / Servicii / Etichete volumetrice
Serigrafie
Transfer serigrafic
Tampografie
Broderie
Gravura laser
Tipar offset
Print digital
Print UV
Print de mari dimensiuni
Sublimare
Etichete volumetrice
Timbru sec si folii
Etichete volumetrice

Doming sau eticheta volumetrică este o tehnică de imprimare ce se poate executa pe mai multe materiale, cea mai mare parte autocolante, peste care se aplică un stat transparent de răşină epoxidică, ce conferă un efect de lentilă 3D. Eticheta capătă profunzime, iar culorile printului se intensifică.

Acoperirea poate fi aplicată sub formă lichidă, în multe moduri diferite. Odată aplicată, se produce curgerea răşinei la marginea etichetei şi se opreşte (datorită tensiunii superficiale la suprafaţă a lichidului), apoi se întăreşte într-o formă de dom (cupolă).

Primul strat este materialul etichetei (autocolant de hârtie laminată sau autocolant PVC). Al doilea strat este cerneala. Eticheta poate fi imprimată în policromie (CMYK), cu o calitate  fotografică, sau poate fi un simplu text. După ce s-a uscat cerneala, etichetele sunt decupate în forma dorită, decapate, se toarnă răşina şi se lasă să se întărească. 

 

Avantaje

 Etichetele volumetrice nu au limitare de formă sau dimensiune, au întotdeauna un rezultat de înaltă calitate, au un aspect luxos.

Ce materiale se pot imprima?

 Practic, orice material pe care se poate lipi un autocolant se poate personaliza prin etichetă volumetrică: metal, lemn, piele, plastic, piele sintetică (poliuretan - PU) etc.

Ce obiecte pot fi personalizate?

 Etichetele volumetrice se folosesc foarte des la personalizarea aparatelor electrice, electrocasnice, IT, dar şi la brelocuri, chei de maşină, pixuri, stilouri, dosare, mape, cutii de vin, cutii de lux etc.

Limitări tehnologice

 Trebuie să se ţină cont că materialele textile nu sunt eligibile pentru a fi personalizate prin etichete volumetrice.

Ce trebuie avut în vedere

 Durata producţiei este mai îndelungată, dată de timpul necesar de întărire a răşinei şi nu este recomandată pentru comenzile expres, cantitatea minimă este relativ mare (minimum un metru pătrat) din cauza pierderilor tehnologice destul de mari.

Cantităţi recomandate (cantitatea minimă de comandă)

 Cantitatea minimă ar trebui să se încadreze în minimum un metru pătrat din cauza pierderilor tehnologice de răşină (cantitatea de răşină preparată şi rămasă după turnare nu mai poate fi folosită).

Timpul minim necesar de execuţie

 Timpul de producţie este mai îndelungat, dat de durata necesară de întărire a răşinei, ceea ce face ca această metodă de personalizare să nu fie recomandată pentru comenzile expres. Timpul minim de execuţie este de 36-48 de ore.

Alternative

Serigrafie

Transfer serigrafic

Tampografie

Transfer termic digital

DTG

Print UV

Sublimare

 

Consultanta
Consultanta
GRATUITA
Transport
Transport
ASIGURAT
Livrare
Livrare
URGENTA
Calitate
Calitate
GARANTATA