Home / Servicii / Print digital
Serigrafie
Transfer serigrafic
Tampografie
Broderie
Gravura laser
Tipar offset
Print digital
Print UV
Print de mari dimensiuni
Sublimare
Etichete volumetrice
Timbru sec si folii
Print digital

Cu toţii ştim ce presupune tiparul digital, fiecare dintre noi a folosit o imprimantă laser sau inkjet în mod curent. În varianta profesională, tiparul digital - ce presupune procesul de tipărire profesională a unor materiale grafice, pe diverse suporturi, dar în special hârtie şi carton, având ca sursă o imagine digitală - îţi aduce o mulţime de beneficii. Pe lângă timpul de livrare foarte scurt şi costul extrem de bun, ai avantajul faptului că poţi face ajustări direct din computer, fără costuri suplimentare, chiar înainte de a da bunul de tipar. Beneficiile sunt evidente: timpi de tipărire mici, costuri reduse de producţie şi posibilitatea de a personaliza documentele. Tiparul digital este folosit pentru lucrări cu termene de livrare scurte sau cu volum relativ redus. 

Elementul principal care diferenţiază metodele clasice de tipar de cel digital este faptul că tiparul digital nu necesită o matriţă. De-a lungul anilor, tehnologia s-a îmbunătăţit foarte mult, ajungând să fie competitivă, din punct de vedere al costurilor, pentru tirajele mici şi foarte mici. Dezvoltarea tehnologică a făcut ca tiparul digital să "muşte" din felia tiparului offset din punct de vedere al costurilor şi al tirajului.  De asemenea, este una dintre tehnologiile de bază folosite pentru sistemele de facturare şi mailing direct, care necesită tipărirea cu date variabile. 

 

Avantaje

 În cazul produselor cu tiraje mici şi mijlocii, a timpilor de livrare scurţi, a datelor variabile, tiparul digital este imbatabil. Procesul de tipărire digitală asigură o flexibilitate sporită, materialele destinate tipăririi putând fi modificate cu uşurinţă înaintea fiecărei comenzi de imprimare. Acest tipar este răspunsul industriei tipografice la cerinţele unei pieţe care impune termene de livrare din ce în ce mai scurte şi care se adaptează foarte bine pentru tiraje mici şi medii.

Ce materiale se pot imprima?

 Gama de materiale şi suporturi pentru printare digitală este extrem de variată, incluzând hârtii şi cartoane standard de diverse gramaje şi hârtii şi cartoane speciale cu diferite texturi şi culori, folii PVC, autocolante, folii transparente.

Ce obiecte pot fi personalizate?

 Tiparul digital produce o gamă largă de produse: cărţi de vizită, afişe, flyere, pliante, cataloage, mape de prezentare, agende personalizate, notes, calendare de birou sau de perete, inserturi, cărţi şi reviste, felicitări şi invitaţii, meniuri restaurant, legitimaţii şi ecusoane, stickere etc. Produsele sunt mult mai multe decât le putem enumera.

Limitări tehnologice

 Limitările tehnologice ale tiparului digital sunt date de costurile constante de tipărire, pentru tiraje mari fiind mai economic tiparul offset. De asemenea, formatul maxim este mai mic ca în cazul tiparului offset, de 330 x 488 mm. Sistemul de imprimare este CMYK, fără posibilitatea de folosire a culorilor PANTONE.

Ce trebuie avut în vedere

 Tirajele mari sunt mai rentabile a fi tipărite pe tiparul offset, în cazul în care timpul de livrare nu este extrem de mic.

Cantităţi recomandate (cantitatea minimă de comandă)

 Cantitatea minimă ce poate fi realizată este de un exemplar. De asemenea, tiparul digital este ideal în cazul datelor variabile.

Timpul minim necesar de execuţie

 În funcţie de complexitatea graficii şi a tirajului, este posibilă imprimarea în condiţii expres, în câteva minute tiparul digital poate fi efectuat, dar pentru tiraje mai mari, timpul necesar poate ajunge şi la o zi-două.

Alternative

Tipar offset

Print UV

Print de mari dimensiuni

 

Consultanta
Consultanta
GRATUITA
Transport
Transport
ASIGURAT
Livrare
Livrare
URGENTA
Calitate
Calitate
GARANTATA