Home / Servicii / Sublimare
Serigrafie
Transfer serigrafic
Tampografie
Broderie
Gravura laser
Tipar offset
Print digital
Print UV
Print de mari dimensiuni
Sublimare
Etichete volumetrice
Timbru sec si folii
Sublimare

Sublimarea este o modalitate de imprimare a obiectelor promoţionale prin care o imagine imprimată cu cerneală specială se transferă - în condiţii termice şi de presiune ridicată - pe suprafaţa de personalizat ce are în componenţă poliester sau sunt pretratate cu un strat superficial de poliester.

Cerneala de sublimare este unică în capacitatea sa de a schimba de la solid la gaz, fără a trece printr-o formă lichidă. Conversia este iniţiată de căldură şi controlată de presiune şi timp.

Imaginile sublimate au o rezistenţă ridicată la spălare, zgârieturi sau alte fricţiuni, deoarece cerneala nu se aplică pe ţesătură, ci intră în ţesătură. Diferenţa dintre sublimare şi alte tehnici de transfer care utilizează cerneluri cu pigmenţi de colorare este faptul că sublimarea garantează o rezistenţă de 100% pentru imaginile aplicate, în timp ce alte tehnici nu o fac. 

 

Avantaje

 Sublimarea oferă urmatoarele avantaje:  calitate grafică deosebită în policromie, viteză de imprimare, imaginile de imprimat nu necesită vectorizare, suprafaţă mare de printare, costuri relativ scăzute, suprafeţele textile imprimate prin acest procedeu rămân flexibile.

Ce materiale se pot imprima?

 Sublimarea se poate face pe orice suprafaţă din poliester sau pretratată cu poliester.

Ce obiecte pot fi personalizate?

 Prin sublimare se pot personaliza obiecte textile din poliester: tricouri, articole sportive, lanyarduri, etichete textile, benzi pentru împachetat cadouri, genţi, portofele, umbrele, steaguri, precum şi obiecte pretratate cu un strat superficial de poliester: căni din ceramică şi metal, suporturi pentru pahare, brelocuri etc.

Limitări tehnologice

 Sublimarea poate fi utilizată doar pe anumite suprafeţe din poliester sau pretratate cu acesta şi doar de culoare albă, se realizează la temperaturi ridicate, nu se poate respecta 100% codul PANTONE.

Ce trebuie avut în vedere

 Materialele pe care se doreşte sublimarea trebuie testate înainte, gama de culori PANTONE nu poate fi respectată 100%.

Cantităţi recomandate (cantitatea minimă de comandă)

 Cantitatea minimă ce poate fi realizată este de un exemplar. Se pretează foarte bine pentru a face echipamente sportive personalizate individual (de exemplu numărul şi numele de pe tricoul de joc pot fi diferite, indiferent câte exemplare se doresc).

Timpul minim necesar de execuţie

 În funcţie de complexitatea graficii şi a tirajului, este posibilă imprimarea în condiţii expres, în câteva minute produsul personalizat fiind gata, dar pentru tiraje mari, timpul necesar poate ajunge şi la o zi-două.

Alternative

Serigrafie

Transfer serigrafic

Transfer termic digital

DTG

Print UV

 

Consultanta
Consultanta
GRATUITA
Transport
Transport
ASIGURAT
Livrare
Livrare
URGENTA
Calitate
Calitate
GARANTATA