Home / Servicii / Timbru sec si folii
Serigrafie
Transfer serigrafic
Tampografie
Broderie
Gravura laser
Tipar offset
Print digital
Print UV
Print de mari dimensiuni
Sublimare
Etichete volumetrice
Timbru sec si folii
Timbru sec si folii

Timbrul sec şi folio sunt realizate cu ajutorul unui utilaj ce exercită o presiune de contact între o matriţă încălzită la temperatură înaltă şi suportul ce se doreşte personalizat.

Diferenţa între aceste două procedee este dată de utilizarea unei folii metalice ce se imprimă la presiune şi căldură. Astfel, timbrul sec este modalitatea de imprimare, prin care grafica dorită se imprimă în adâncimea materialului (relief negativ), culoarea imprimării fiind dată de culoarea materialului, iar folio este atunci când materialul capătă - în afară de adâncimea materialului - şi culoarea foliei transferate (de obicei auriu sau argintiu).

Timbrul sec sau ambutisarea la cald conferă elementelor imprimate un aspect elegant şi este utilizat în special pentru notebook-uri, dosare sau alte articole din piele şi imitaţie de piele.

Folio este metoda de inscripţionare în relief negativ a unei folii colorate, în general argintie sau aurie. Se aplică pe materiale cum ar fi: lemn, piele naturală sau artificială, hârtie/carton, anumite mase plastice. Pe lângă culorile standard, argintiu şi auriu, folio poate avea şi culorile roşu, verde, albastru sau alb, toate metalizate, lucioase sau mate.

Metodele sunt foarte atractive şi oferă o senzaţie de delicateţe oricărui articol personalizat pe care sunt utilizate. 

 

Avantaje

 Obiectele personalizate prin timbru sec sau folio capătă un aspect luxos şi elegant. Procesul de inscripţionare este unul ecologic.

Ce materiale se pot imprima?

 Timbrul sec şi folio se pot realiza pe: lemn, piele naturală sau artificială (poliuretan PU), hârtie/carton, anumite mase plastice, pâslă.

Ce obiecte pot fi personalizate?

 Diverse obiecte din piele sau imitaţie din piele, dosare, portofele, agende, notesuri, genţi, curele, suporturi de cărţi de vizită etc. Se aplică pe orice suprafaţă tipărită, plastifiată sau lăcuită. Recomandat pentru notesuri, cărţi de vizită, ambalaje speciale, mape, meniuri etc.

Limitări tehnologice

 Aceste personalizări nu sunt recomandate pentru imagini detaliate, suprafaţa de imprimare este limitată (100 x 100 mm).

Ce trebuie avut în vedere

 Materialele pe care se doreşte personalizarea cu folio şi timbru sec trebuie testate înainte, gama de culori cu care se poate realiza folio este limitată, sunt posibile doar pe suprafeţe plate, nu sunt recomandate pentru comenzile expres, deoarece necesită atenţie deosebită. Matriţele pot fi refolosite pentru comenzi care se repetă.

Cantităţi recomandate (cantitatea minimă de comandă)

 Cantitatea minimă este de 20-25 de bucăţi, costul matriţei de metal se împarte la numărul de exemplare realizate (cu cât sunt mai multe bucăţi, cu atât costul de setup este mai mic).

Timpul minim necesar de execuţie

 Timpul de producţie este mai îndelungat, nu este recomandată pentru comenzile expres, dat fiind că necesită atenţie deosebită la inscripţionare. Timpul minim de execuţie este de 48 de ore.

Alternative

Transfer serigrafic

Transfer termic digital

Print UV

Sublimare

 

Consultanta
Consultanta
GRATUITA
Transport
Transport
ASIGURAT
Livrare
Livrare
URGENTA
Calitate
Calitate
GARANTATA